K110 Banner New Vapers

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο κατάφερε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατομμυρίων καπνιστών από όλο τον κόσμο και να τους προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Η ομοιότητά του με το παραδοσιακό τσιγάρο, το χαμηλό κόστος και η τεχνολογική υπεροχή του το έκαναν να διακριθεί ανάμεσα σε όλα τα άλλα προϊόντα εναλλακτικού καπνίσματος, ενώ οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι πωλήσεις του θα ξεπεράσουν τις πωλήσεις των παραδοσιακών τσιγάρων, το αργότερο μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Όπως μας έχει αποδείξει η ιστορία της εξέλιξης των προϊόντων τεχνολογίας, απαιτείται αρκετός χρόνος και προσπάθεια για την επίτευξη μιας καινοτομίας. Έτσι και το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν θα μπορούσε να ξεφύγει απ' τον κανόνα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ;

Ορισμός ηλεκτρονικού τσιγάρου: μία συσκευή που λειτουργεί με ενέργεια μπαταρίας, με σκοπό τη θέρμανση ενός υγρού χημικού μείγματος, ώστε να παράγει ατμό, ο οποίος εισπνέεται από το χρήστη της συσκευής. Η συγκεκριμένη διαδικασία ονομάζεται άτμισμα. Μερικοί καταναλωτές χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό προς αντικατάσταση ή διακοπή του συμβατικού τσιγάρου.

Τα υγρά αναπλήρωσης αποτελούν την πρώτη ύλη κατανάλωσης και διακρίνονται σε διάφορες κατηγορίες με βάση τη σύστασή τους. Οι βασικότερες κατηγοριοποιήσεις είναι σε νικοτινούχα και μη, αλλά και σε διάφορες γεύσεις.

Κατηγοριοποίηση

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, ανοιχτού και κλειστού τύπου. Η συγκεκριμένη κατηγοριοποίηση γίνεται σύμφωνα με τη διαδικασία που το υγρό αναπλήρωσης μεταφέρεται στο μηχανισμό θέρμανσης. Στη συνέχεια υπάρχουν και οι υποκατηγορίες  mod με αποσπώμενη ή ενσωματωμένη μπαταρία.

 • Ανοιχτού τύπου περιέχουν έναν ατμοποιητή, ο οποίος γεμίζει με το υγρό αναπλήρωσης από τον ίδιο τον χρήστη.
 • Kλειστού τύπου αποτελούνται από δεξαμενές προγεμισμένες με υγρό αναπλήρωσης και τοποθετούνται-εφαρμόζουν απευθείας στην μπαταρία.

Η βασική διαφορά μεταξύ τους είναι ότι τα κλειστού τύπου δεν παρέχουν τη δυνατότητα επαναγεμίσματος στον χρήστη σε αντίθεση με του ανοιχτού συστήματος. Επιπλέον τα ανοιχτού τύπου έχουν ένα αποσπώμενο επιστόμιο, εξάρτημα που τα κλειστού συστήματος περιλαμβάνουν στην προγεμισμένη δεξαμενή.

Κιτ Η/Τ: αποτελεί την πιο διαδεδομένη κατηγορία συσκευής. Αποτελείται από τη μπαταρία, και τον ατμοποιητήΗ μπαταρία είναι το μεγαλύτερο εξάρτημα, ενώ ο ατμοποιητής είναι υπεύθυνος για τη μετατροπή του υγρού αναπλήρωσης σε ατμό. Η συγκεκριμένη συσκευή παρέχει τη δυνατότητα στον χρήστη, να την προσαρμόσει ανάλογα με τις επιθυμίες του, εφόσον τα περισσότερα εξαρτήματα αντικαθιστούνται. Επίσης, παρέχει τη δυνατότητα χρήσης μεγάλης γκάμας υγρών αναπλήρωσης, σε διάφορες γεύσεις και επίπεδα νικοτίνης.

Ατμοποιητής: Περιέχει το δοχείο αναπλήρωσης υγρού (tank), την κεφαλή ατμοποίησης, όπου στο εσωτερικό της περιέχεται η προκατασκευασμένη αντίσταση (coil) και το επιστόμιο (drip tip).

Οι ατμοποιητές διακρίνονται κυρίως στα εξής είδη:

 • MTL (Mouth To Lung-τσιγαρίσιος): Η εισπνοή ατμού είναι παρόμοια με αυτή του συμβατικού τσιγάρου.
 • DTL (Direct To Lung-Πνευμονικός) Η εισπνοή ατμού δεν είναι τόσο σφιχτή σε σχέση με τον MTL  και παράγεται μεγαλύτερη ποσότητα ατμού.

Οι ατμοποιητές διακρίνονται επίσης σε δύο υποκατηγορίες σε επισκευάσιμους και μη επισκευάσιμους. 

Οι μη επισκευάσιμοι ή αλλιώς εργοστασιακοί διαθέτουν αντιστάσεις οι οποίες είναι προκατασκευασμένες και μπορούν να αντικατασταθούν.

Οι επισκευάσιμοι δέχονται αποκλειστικά αντιστάσεις τις οποίες κατασκευάζει ο ίδιος ο χρήστης. Συνήθως, οι επισκευάσιμοι ατμοποιητές επιλέγονται από έμπειρους χρήστες που επιθυμούν να επιλέξουν οι ίδιοι τα σύρματα, τον τρόπο πλέξης και το βαμβάκι.

K110

 1. Συναρμολογούμε προσεκτικά τη συσκευή σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης που συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία. 
 2. Αναπληρώνουμε με υγρό τον ατμοποιητή σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. 

 3. Φροντίζουμε να μη μειώνεται η στάθμη του υγρού αναπλήρωσης και να επαναγεμίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για την καλύτερη λειτουργία και απόδοση του ατμοποιητή. 

 4. Για να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί η συσκευή πατάμε 5 συνεχόμενες φορές το κουμπί ενεργοποίησης, εκτός και αν η συσκευή δεν διαθέτει κουμπί ενεργοποίησης και ενεργοποιείται αυτόματα με την εισπνοή.  

 5. Για τη καλύτερη απόδοση της συσκευής πιέζουμε το κουμπί ενεργοποίησης 1 έως 2 δευτερόλεπτα πριν τη χρήση , για να δημιουργηθεί ατμός στον ατμοποιητή.

 6. Η συσκευή τώρα είναι έτοιμη προς χρήση.

 7. Κατά τη χρήση η εισπνοή πρέπει να είναι ήπια σε ένταση και να έχει διάρκεια.

 8. Για τη καλύτερη λειτουργία και απόδοση της συσκευής, φροντίζουμε η μπαταρία να είναι πάντα φορτισμένη.

K110 E-liquids

Συγκεκριμένα, οι ατμοποιητές ενδέχεται να παρουσιάσουν ορισμένες  δυσλειτουργίες, οι οποίες, συνήθως, οφείλονται σε λάθος χρήση από τον ίδιο τον ατμιστή. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις πιο συνηθισμένες από αυτές 

Διαρροή υγρών από το δοχείο/βάση 

 • Μόλις διαπιστώσετε διαρροή υγρών από το δοχείο ή τη βάση του ατμποποιητή ελέγχετε αν το δοχείο έχει βιδωθεί σωστά στη βάση, αν το δοχείο είναι ραγισμένο, αν λείπει κάποιο δαχτυλίδι στεγανοποίησης ή αν δεν έχει βιδωθεί σωστά η αντίσταση μέσα στον ατμοποιητή. 

Επιστροφή υγρού στη στοματική κοιλότητα κατά την εισπνοή.

 • Αν διαπιστώσετε ότι κατά την εισπνοή εισέρχεται υγρό στη στοματική κοιλότητα τότε είτε έχει υπερτροφοδοτηθεί με υγρό η αντίσταση του ατμοποιητή είτε η αντίσταση χρειάζεται αντικατάσταση λόγω παρατεταμένης χρήσης. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να ρυθμίσετε την ισχύ της συσκευής στα σωστά επίπεδα λειτουργίας, φροντίστε να μην εισπνέετε απότομα και με δύναμη, ελέγξτε την λειτουργική κατάσταση της αντίστασης, καθαρίστε το σημείο που εφαρμόζει το επιστόμιο στον ατμοποιητή, καθαρίστε τον αεραγωγό που συνδέει το επιστόμιο με την αντίσταση.

Ο ατμοποιητής δεν λειτουργεί

 • Σε αυτή την περίπτωση ελέγξτε αν έχετε ενεργοποιήσει τη συσκευή, αν έχετε συνδέσει σωστά τον ατμοποιητή με τη μπαταρία, αν υπάρχει υγρό αναπλήρωσης στο δοχείο του ατμοποιητή, αν η αντίσταση έχει βιδωθεί σωστά στον ατμοποιητή, αν η αντίσταση χρειάζεται αντικατάσταση, αν η μπαταρία είναι φορτισμένη. 

TIPS: 

 • Καθαρίζουμε συχνά τα σημεία επαφών της συσκευής. 
 • Ξεπλένουμε το δοχείο αναπλήρωσης σε τακτά χρονικά διαστήματα. 
 • Αντικαθιστούμε συχνά τις αντιστάσεις του ατμοποιητή.
 • Καθαρίζουμε συχνά το επιστόμιο.
 • Ελέγχουμε τη συσκευή για υπερθέρμανση κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Εφόσον έχει ολοκληρωθεί η φόρτιση, αποσυνδέουμε άμεσα τον φορτιστή. 
 • Δεν βυθίζουμε τη συσκευή σε υγρό.

K110

Τα υγρά αναπλήρωσης (E-Liquids ή E-Juices)  προκύπτουν από την ένωση μίας ατμιστικής βάσης με μία γεύση (ειδική αρωματική ουσία).

 • Ατμιστική Βάση: Ονομάζεται το υγρό που αποτελείται από οποιαδήποτε αναλογία Προπυλενογλυκόλης (PG), Φυτικής Γλυκερίνης (VG) και Νικοτίνης.
 • Γεύσεις-Αρώματα: Ειδικές ουσίες που προσδίδουν γεύση και μυρωδιά στον παραγόμενο ατμό. Δεν περιέχουν ζάχαρη και είναι αδιάλυτα στο νερό. Παράγονται από αιθέρια έλαια, αποστάξεις ή είναι χημικής σύστασης.

Ατμιστική Βάση

Προπυλενογλυκόλη(PG): Διαφανές, άχρωμο, άοσμο υγρό μη τοξικό για τον άνθρωπο, μεταβολίζεται απο τον οργανισμό μας, είναι βιοδιασπώμενη, χρησιμοποιείται στα τρόφιμα, τη βιομηχανία καλλυντικών, σε φαρμακευτικά σκευάσματα (εισπνεόμενα) και σε συμπληρώματα διατροφής. Η ποιότητά της για χρήση στα υγρά αναπλήρωσης θα πρέπει να είναι φαρμακευτικής καθαρότητας, 99.5% και άνω (Propylene Glycol USP/EP (pharmaceutical grade). Διακρίνεται για το «χτύπημα» στο λαιμό που νιώθουν οι χρήστες στο συμβατικό τσιγάρο, αναδεικνύει τις γεύσεις στα υγρά αναπλήρωσης ενώ έχει μειωμένη παραγωγή ατμού συγκριτικά με τη φυτική γλυκερίνη.

Φυτική Γλυκερίνη(VG): Διαφανές, άχρωμο, άοσμο και με γλυκιά γεύση υγρό, μη τοξικό για τον άνθρωπο, μεταβολίζεται απο τον οργανισμό μας, είναι βιοδιασπώμενο, χρησιμοποιείται στα τρόφιμα, τη βιομηχανία καλλυντικών και σε φαρμακευτικά σκευάσματα. Η ποιότητα της για χρήση στα υγρά αναπλήρωσης θα πρέπει να είναι φαρμακευτικής καθαρότητας, 99,5% και άνω (Vegetable Glycerin USP/EP (pharmaceutical grade).  Χαρακτηρίζεται από τη “βελούδινη” υφή της και διακρίνεται για την αυξημένη παραγωγή ατμού, συγκριτικά με την προπυλενογλυκόλη (PG). Επίσης, έχει μειωμένη απόδοση γεύσης, συγκριτικά με την προπυλενογλυκόλη και  είναι παχύρευστο υγρό.

Νικοτίνη: Η χρήση της στα Υγρά Αναπλήρωσης ,προσφέρει το «χτύπημα » στο λαιμό κατά την εισπνοή του ατμού και δίνει  στον χρήστη την αίσθηση του καπνίσματος. Περιέχεται στις ατμιστικές βάσεις και στα υγρά αναπλήρωσης σε συγκεντρώσεις που κυμαίνονται συνήθως έως 20 mg / ml (έως 2 % ).

Γεύσεις - Αρώματα

Οι γεύσεις-αρώματα χρησιμοποιούνται για να προσδώσουν διαφορετική γεύση στα υγρά αναπλήρωσης.  Είναι κατά βάση αρωματικές ύλες. 

Οι εταιρίες παρασκευής εταιρίες αναπτύσσουν αρώματα που προορίζονται αποκλειστικά για την παρασκευή ατμιστικών υγρών. Τα αρώματα είναι διαλυμένα, είτε σε PG, είτε σε VG. 

Μπορούν με τον κατάλληλο συνδυασμό να προσεγγίσουν κατά πολύ τη γεύση ενός  συμβατικού τσιγάρου καθώς και γεύσεις φρούτων, γλυκών, ποτών, ή ακόμη και συνδυασμό όλων των παραπάνω.

Τα υγρά αναπλήρωσης κατηγοριοποιούνται σύμφωνα με

 • Την περιεκτικότητα σε νικοτίνη 0,0%-0,3%-0,6%-0,9%-1,2%-1,8% ή κατ’ αντιστοιχία 0,3,6,9,12,18 mg/ml 
 • Την αναλογία σε VG-PG : 50%-50%, 60%-40%, 70%-30%, 80%-20%. 
 • Τον τρόπο παρασκευής Έτοιμα προς άτμισμα και  DIY (Do It Yourselfόπως Shake & Vape –Mix & Vape αλλα και concentrates (συμπυκνωμένα αρώματα). Στα δύο τελευταία απαιτείται διαδικασία ωρίμανσης.
 • Το γευστικό αποτέλεσμα καπνικά, γλυκά, φρουτώδη, βοτανικά.